Maneo Moody


Posted on juni 26th, by Johan in Bands. No Comments

Maneo Moody

Maneo-Moody-profile

 

S W E D I S H

Maneo Moody är duon som fann varandra i sitt ömsesidiga ”musiknörderi” som man lite skämtsamt uttrycker det. Det var 2012 som Viktor Nilsson och Mats Petersson började skapa musik tillsammans. Redan från början var det orden ”på riktigt” som blev, och fortfarande är, deras ledstjärna. Den musik man skapar ska vara – på riktigt. Det ska skrivas, arrangeras, spelas, sjungas och produceras med hjärta, känsla och ärlighet -  för det är då det blir just på riktigt och det är då som man kan beröra sin publik på det djupaste. Detta var också en av anledningarna till att man gått från engelska till svenska för sina texter, det kändes mer angeläget helt enkelt.

Både Viktor, som står för leadsång och Mats, med gitarr som förstainstrument, kommer från gedigna musikbakgrunder med studier på prestigefyllda skolor både i och utanför landets gränser. Detta kombineras med stor scenvana inom ett stort antal genrer. Här har man samarbetat och spelat med namn som Peter Johansson, Dan Hylander, Tingsek, Mollie Lindén och Richard Söderberg. Duon har också samarbetat med välkände Nils-Petter Ankarblom både inom ramarna för välkända organisationen Lovewells musikaluppsättningar, men också på kompositioner för Maneo Moody.

Oavsett samarbeten och olika konstellationer är det nu Maneo Moody som gäller! Det är här man lägger tid och passion och man har jobbat stenhårt med att skapa ny musik, vilken det kommer att släppas en hel del av 2018. Maneo Moody skapades utifrån medlemmarnas gemensamma kärlek till musik! Och detta hörs i allt bandet gör oavsett om det är live eller inspelat och det är så det ska vara – när det är på riktigt!

Kommentarer inaktiverade.