Interview with Elin Namnieks


Posted on maj 12th, by Sara W in News. No Comments

Interview with Elin Namnieks

elinnamnieks_fruits

Wow, what a great weekend in Brighton at The Alternative Escape/The Great Escape!
One member in our crew did an interview with Elin Namnieks and here it is, unfortunately in Swedish this time.

Elin Namnieks är redo för Brighton

Med modern pop och rättfram och glad attityd hoppas Elin Namnieks göra The Great Escape-festivalen i Brighton till en succé. Inte minst på den gemensamma svenska showcasesatsningen ÅÄÖ – Sounds Swedish.
Nu försöker hon dra dit bokare, förläggare, artister och PR-människor.
- Efter min konsert vill jag att de som har varit där ska vilja lyssna mer och känna ”shit, det här måste jag kolla in”. 

När Elin Namnieks går genom centrala Brighton och ner mot stadens välkända pir skiner hon ikapp med solen som för stunden skänker ljus och värme till den brittiska sydkusten. Just nu pågår showcasefestivalen The Great Escape och det är ett myller av kreativa människor som samlas. Artister och musikbransch från stora delar av världen är på plats.

Det är svårt att inte smittas av Elins optimism och glädje. Hon pratar glatt och skrattar oavbrutet när vi kryssar fram i vimlet. Hon har precis gjort ett spontant akustiskt gig på en pub, något hon fick reda på sent innan avfärd mot Brighton.

- Men det var en bra uppvärmning! Säger hon.

För fokus ligger egentligen på den gemensamma showcasesatsning som TalentCoach, Sensus och Westside Music Sweden gör under parollen ÅÄÖ – Sounds Swedish.

Elin Namnieks har deltagit i flera showcasefestivaler både i Sverige och utomlands och vet hur hon ska förbereda sig.

- Förutom att repa med mitt band och finslipa mitt set i minsta detalj som ska vara 25 minuter så gör jag mycket research. Bland annat har jag letat upp artister som gör liknande musik som mig men som kanske kommit något längre. Jag har hört av mig till flera stycken och vi ska försöka träffas och säga hej. I bästa fall kanske det kan leda till något samarbete eller kanske en förbandsturné, säger hon.

Givetvis hoppas hon också att förläggare, bokare och PR-människor ska komma till hennes showcase. Det är också viktigt att bygga vidare på de kontakter hon fått på tidigare festivaler som är på plats i Brighton, men också söka nya.

- Jag ska också försöka hinna ta del av konferensen så mycket som möjligt. Jag är bland annat väldigt intresserad av ett seminarium som handlar om sociala medier, säger hon.

Elin Namnieks som är från Vimmerby, har bott i Oskarshamn och numera bor i Linköping säger att hon alltid har varit en väldigt social person. En egenskap som lämpar sig ytterligt när man vill ta sig framåt som artist.

- Det har alltid varit naturligt för mig att ta kontakt med människor. Jag älskar att lära känna nya människor!

I sommar väntar dock en uppdelning av privatpersonen Elin Namnieks och artisten.

- Det är ingen fara så, men jag tänker skaffa mig ett artistnamn och dela upp det lite.

Då måste jag ju givetvis fråga – vad kommer du att heta?

- Det är hemligt än så länge, men i sommar vet du, svarar Elin och ler finurligt.

Elin Namnieks gör modern pop och många av låtarna kommer till i olika låtskrivarsamarbeten. Hon har skrivit låtar med andra låtskrivare i Berlin, Los Angeles och i Portugal.

- Min nya singel, Way down in Tokyo, som släpps 24 maj kom till i ett låtskrivarcamp som TalentCoach anordnade och är skriven tillsammans med Ole Söderberg och Laila Samuels från Norge.

- Låten handlar om en relation som är jätteoklar från båda håll och när man tassar på tå.

Elin Namnieks hoppas att vistelsen i Brighton ska leda till nya möjligheter med sitt artistskap. Nu ligger allt fokus på showcasespelningen dit hon ska försöka bjuda in så många som möjligt.

- Efter min konsert vill jag att de som har varit där ska vilja lyssna mer och känna ”shit, det här måste jag kolla in”.

Text & Photo: Wilhelm Blixt

Kommentarer inaktiverade.